PAD OD 95 POSTO Kako misli preživjeti Zračna luka Mostar?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pandemija COVID-a 19 negativno se odrazila na sve sfere života, a ako bismo birali branšu koja je najviše stradala uz turizam bi to bio, za ovu granu usko vezani, zračni promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračne luke bilježe ogromne padove broja putnika, i ne postoji luka u Europi koja nije osjetila pad, a ako bi se potražio aerodrom koji je s koronom izgubio najviše, to bi mogao biti mostarski, koji se s velikim brojem putnika i avio linija nije mogao pohvaliti ni u normalnim vremenima.

Otkako je pandemija nastupila, u Mostar se ne slijeće, niti se s ove zračne luke polijeće. Dnevni list piše kako ugovori o djelu s ranijim suradnicima nisu produženi, ali nitko od uposlenih otkako je nastupila pandemija nije dobio otkaz. Plaće se redovito isplaćuju i one nisu umanjene.

Istina, s obzirom na smanjenje broja radnih sati na pola (radi se prema principu radni dan – neradni dan) umanjeni su iznosi koji se djelatnicima uplaćuju za troškove prijevoza i topli obrok. Također, vrijedi iskanuti i kako su tijekom pandemije u sklopu projekta određeni pripravnici zaposleni i u Zračnu luku.

U mostarsku zračnu luku tijekom 2020. sletjela su 1.374 putnika, dok je broj putnika u 2019. iznosio 32.866. U postocima je pad u 2020. iznosio 95.8 posto.

Vezani članci