VIDEO  MOSTARSKI PSIHOLOG CITIRAO UGLEDNOG LIJEČNIKA Borite se protiv straha razumom, protiv panike strpljenjem i neizvjesnosti edukacijom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Doktor i specijalist za zarazne bolesti Abdu Sharkawy već duže od dvadeset godina svakodnevno viđa bolesne pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarski psiholog Marko Romić na svom Facebok profile citirao je izjave doktora i specijalistu za zarazne bolesti Abdu Sharkawya.

“Činjenica je sa sam virus neće izazvati mnogo šteta kada dođe. Ali naše ponašanje i stav 'bori se za sebe iznad svega' bi se mogao pokazati katastrofalnim.

Baš zato, pozivam vas sve. Borite se protiv straha razumom, protiv panike strpljenjem i neizvjesnosti edukacijom. Imamo priliku da naučimo mnogo o zdravstvenoj higijeni i ograničavanju širenja brojnih prenosivih bolesti u društvu.

Ali, najviše od svega, plaši me poruka koju šaljemo svojoj djeci kada smo izloženi nekoj prijetnji. Umjesto zdravog razuma, racionalnosti, otvorenosti i altruizma, učimo ih da paniče, plaše se, budu sumnjičavi, impluzivno reagiraju i brinu se samo o sebi”, naveo u svojoj izjavi Abdu Sharkawy.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Abdu Sharkawy radio je u luksuznim urbanim bolnicama i najsiromašnijim dijelovima Afrike. HIV-AIDS, hepatitis, tuberkuloza, SARS, ospice, zoster, veliki kašalj, difterija… malo je toga čemu nije bio izložen.

 

Vezani članci