Mostarski osnovci učili o sigurnom korištenju Interneta

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Članice Udruge studenata odnosa s javnošću – PRUMO, Ana Mikulić i Klara Zovko, održale su u ponedjeljak u Narodnoj knjižnici Hercegovačko-neretvanske županije predavanje o sigurnom korištenju Interneta, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg Interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici predavanja bili su učenici petog Osnovne škole Petra Bakule Mostar, koji su uz pratnju učiteljice Pauline Jukanović i knjižničarke Sanje Primorac, pozorno slušali edukatorice te se iskazali u aktivnoj diskusiji.

Predsjednik udruge studenata PRUMO, Marko Mlikota, kazao je pozitivno iznenađen znanjem mališana.

Predavanje o sigurnosti interneta

„Učenici koji su sudjelovali na predavanju pokazali su zavidnu informiranost o aktualnim trendovima na internetu i društvenim mrežama, a održanim susretom željeli smo im skrenuti pozornost za na njihove aktivnosti u online svijetu i utvrditi navike pravilnog korištenja Interneta“, rekao je.

Mlikota dodaje kako su njegove kolegice Mikulić i Zovko, s osnovcima između ostalog obradile teme zaštite na društvenim mrežama i nasilja na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica službe za rad s korisnicima Narodne knjižnice, Zorica Marić, ističe kako se ovakvom, ali i budućim edukacijama, želi doprinijeti razvoju kritičkog mišljenja djece u funkciji medijsko-informacijske pismenosti.

„Učenici su kroz druženje s studentima stekli potrebna znanja koja su neophodna s razvojem tehnologije. Ovim i sličnim aktivnostima Narodna knjižnica HNŽ, Mostar, kao središnja ustanova kulturnog i obrazovnog djelovanja edukacijom želi unaprijediti znanje korisnika i svih zainteresiranih građana“, rekla je Marić.

Inače, svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima Dana sigurnijeg interneta, kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu, a koji ima za cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Vezani članci