FOTO  Mostarski mališani obilježili "Dane kruha", a sve za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na mostarskoj Šetnici tradicionalno se u listopadu održava manifestacija "Dani zahvalnosti za plodove zemlje", odnosno "Dani kruha" koju organizira Ustanova Dječji vrtići Mostar. Tako su se danas mališani, njihove tete, roditelji i brojni građani vratili ovom uvijek lijepom običaju kojeg su zajednički obilježili. I ovaj put sav prihod ide u humanitarne svrhe, za pomoć teško oboljeloj djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manifestacija 'Dani kruha', odnosno "Dani zahvalnosti za plodove zemlje" zahvala za plodove zemlje' organizira se sredinom listopada svake godine. U vrtiću je obilježavamo na način da se kroz razne aktivnosti. Priređuju se razna tijesta i druge proizvode od darova zemlje. Sredinom manifestacije održava se i humanitarna prodaja peciva i tu veliku zahvalnost dajemo našim roditeljima koji su uvijek odazovu u velikom broju. Oni naprave razna peciva sa svojom djecom i donesu u vrtić, a mi ih izložimo na Šetnici. Uputimo i javni poziv svima na sudjelovanje, budući da je prodaja humanitarna i svake godine se odredi kamo će taj novac ići. Prošle godine smo od tog novca obnovili knjižnicu vrtića, a ove godine novac ide za djecu s poteškoćama u razvoju", kaže za Hercegovina.info Maja Martinović iz vrtića 'Radobolja'.

Odaziv je odličan.

"Cijela ustanova ima šest kuća, svi sudjeluju. Štand vrtića Radobolja predstavljaju tete i djeca od šest skupina, tri vrtićke i tri jasličke skupine. Odaziv je jako dobar. Zahvalni smo roditeljima i dječici. Nakon godina u kojima nas je pratila korona, sada smo prezadovoljni", dodaje.

Cilj ovog događaja je jasan.

"Ovom manifestacijom učimo djecu kako pomagati drugima, ali i da ih osvijestimo o darovima koje imamo", zaključila je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječji osmjesi, radost, slastice, peciva, druženje krasili su danas mostarsku Šetnicu, a sve s ciljem da se pomogne drugima. Uistinu divan dan u Mostaru.

Vezani članci