Mostar: Uručene nagrade najboljim studentima u FBiH

Vidi originalni članak
Ministrica Dilberović kazala je u izjavi za medije kako joj je bilo posebno zadovoljstvo i čast danas zasluženo nagraditi 71 studenta.

To nisu studenti koji su imali samo odličan uspjeh i visok prosjek, to su vrlo talentirani, svestrani ljudi, angažirani u različitim vidovima društvene djelatnosti, dakle izgrađene individue, čestiti građani BiH, kazala je Dilberović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je kako je sada veliko pitanje hoće li oni otići ili ostati u Bosni i Hercegovini.

To pitanje će uvijek zasjeniti ovu današnju manifestaciju, ali ja duboko vjerujem u BiH i u one koji će doći nakon mene. Nemojmo govoriti da BiH nema pameti, da nema entuzijazam, ali svi zajedno moramo raditi na tome da im pružimo najnormalnije uvjete da se dokažu u svojoj zemlji i ovdje zarađuju svoj kruh, istaknula je ministrica.

Ocijenila je kako se njezina osobna viđenja napretka jedne države uglavnom temelje na kvalitetnom visokom obrazovanju, znanosti i popularizaciji znanosti. Studentica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Nina Lončar kazala je kako joj ova nagrada puno znači.

Ovo je već druga godina za redom da dobivam federalnu nagradu za najboljeg studenta i ovo danas je veliki događaj za mene i sve prisutne kolege. Smatram da nema većeg priznanja i mislim da je zapravo najveća čast dobiti pohvalu na razini cijele Federacije BiH, istaknula je Lončar.

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Kenan Kadić smatra kako je ovaj događaj jedno veliko nagrađivanje marljivog rada i ustrajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je također i nagrađivanje želje da se u ovoj zemlji naprave promjene i da se meni i ostalim studentima da poticaj da ostanemo u BiH i da ne pratimo trend odlaska iz ove zemlje, naglasio je Kadić.

Ovaj je događaj organiziralo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH - sveučilišta u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar i Sveučilište u Mostaru.

(Fena)