MOSTAR Iz APH upozoravaju na jezera na magistralnoj cesti i loše lokalne prometnice

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

"Ovim putem želimo podsjetiti javnost i pozvati nadležne na konačno saniranje dijela magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M 17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna", poručili su u svom pismu iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni navode kako je većini vozača poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori 'jezero' koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća.

Na tom se području nalazi i veliki broj ftvrtki čiji je svakodnevni rad uvelike opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

"U pravilu, kad se vrate sezone kiša, o ovome problemu će svi pričati, slikati, od nemoći zbijati šale, ali smatramo kako je došlo vrijeme za njegovo konačno trajno i kvalitetno rješenje. Ne treba biti posebno stručan da bi se zaključilo kako je suho ljetno doba idealno vrijeme da se ovaj prometni problem sanira. Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema cesti M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara. Također želimo ukazati i na potrebu da se češće i kvalitetnije obnavljaju i održavaju lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno prometuje veliki broj vozila", navode iz asocijacije.

Nije ovo, naravno, jedini slučaj lokalne ceste koja vapi za rekonstrukcijom, ali je ilustrativan i mnogima dobro poznat, te ovim putem ukazujemo na potrebu djelovanja odgovornih.

Vezani članci