Koja je cijena šutnje?

M. Jurić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prosvjed mostarskih studenata u nekim je hercegovačkim medijima u potpunosti zanemaren. Čega u medijima nema, nije se ne dogodilo, zna dobro rektor. Srećom, vodeći i najčitaniji hercegovački portali povijesnom prosvjedu studenata dali su obilato prostora, pa je sadržaj tog bitnog događanja ipak došao do šire javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među medijima koji nisu ni slova objavili o studentskim prosvjedima u Mostaru, koji je rektor ocijenio političkim, premda je i sam politički jasno opredijeljen, je i izdanje Večernjeg lista BiH.

Zanimljivo, upravo je ta medijska kuća 2019. zapečatila rektora pečatom za znanost, a upravo je toj medijskoj kući Sveučilište dodijelilo 21 tisuću maraka (bez PDV-a) za medijsko praćenje u ovoj godini, dok nijednoj drugoj nije.

Zoran Tomić

Kako se Sveučilište u Mostaru uglavnom financira od školarina, protiv čije je visine i održan prosvjed, izvjesno je da je tim školarinama rektor i platio dio medijske šutnje.

Rektore, školarine su ti previsoke za ove uvjete studiranja, ma koliko vi šutjeli o tome. Lopta je u dvorištu, a snimatelji s balkona koji su zumirali prosvjednike znaju da je tu bilo i par stotina stranački neaktivne djece, čiji roditelji odvajaju za usta da plate školarine. Na koncu, ako je stranačka opredijeljenost na Sveučilištu sporna, slobodno odstupite

Vezani članci