FOTO  U Mostaru započela ulična akcija protiv nasilja nad ženama

Vidi originalni članak

Na Španjolskom trgu okupili su se mladi kako bi podržali akciju „Isključimo nasilje nad ženama“ povodom 16 dana aktivizma.  U suradnji sa organizacijom Youth Power i Budi Muško klubom tijekom ulične akcije 40 mladih će šetati ulicama grada Mostara i dijeliti informativne letke o problemu nasilja nad ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su kazali kako je cilj akcije podizanje svijesti o sprječavanju nasilja nad ženama. “Trebamo boriti za zaštitu ljudskih prava i protiv svih oblika nasilja. Smatramo da ćemo ovogodišnjom kampanjom uspjeti poslati važnu poruku, a to je da smo svi odgovorni, kao individue i društvo. Kad vidimo nasilje trebamo reagirati. Svi zajedno trebamo raditi na sprječavanju nasilja.”- poručili su.

 Ova akcija je nastavak edukativnih radionica koje implementiraju u osam srednjih škola na području HNŽ-a.

“Pokazatelji govore kako je svaka četvrta žena žrtva nasilja, a čak se sumnja kako je brojka još veća jer ima dosta žena koje ne prijavljuju nasilje u obitelji”- rekao je Nedim Mičijević, program menadžer nevladine organizacije Youth Power.

Prikupljene statističke podatke i postotke mladi će podijeliti građanima Mostara tijekom akcije.   

“Ono što mi kao obrazovne institucije možemo uraditi je edukacija i podizanje svijesti ko  mladih” – kazala je Emina Jusufbegović, stručna savjetnica za srednjoškolsko obrazovanje iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnila je kako je zadaća obrazovnih institucija provodba različitih preventivnih programa čime se podiže svijest te stvaranju vrijednosti koje su trajne, koje podrazumjevaju dostojanstvo, poštovanje i jednakost među ljudima.

Akciju provode u suradnji sa srednjim školama sa područja HNŽ-a, sa Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, Zavodom za školstvo i pedagoškim zavodom.

Hercegovina.info

Vezani članci