FOTO  I ovo malo duše ...

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ne tako davno mostarska Trim staza, popularna "Trimuša", koja se nalazi u neposrednoj blizini Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu, nakon dugo vremena osvanula je u malo boljem svjetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, godine i godine su prolazile dok Gradska uprava nije odlučila, poboljšati stanje na ovom jedinom preostalom mjestu u gradu gdje beton nije zavladao, pa je duž staze postavljena rasvjeta i uređen je parking prostor na samom ulazu.

Mostarski rekreativci (a i skoro svi članovi mostarskih sportskih klubova) koji koriste stazu sa oduševljenjem su gledali na sve što se uradilo, ali nakon kratkog vremena to oduševljenje je s razlogom nestalo.

Mjesto na kojem je predviđeno da se "pune pluća", postalo je ni više ni manje već jedno veliko odlagalište smeća. Parking prostor postao je okupljalište svakakvih grupa i grupica mladeži koja u noćnim satima upriliče svakojake "partyje", iza kojih se može zateći svega i svašta.

Nažalost, nitko od nadležnih ne obraća pozornost na ovaj problem. Gradski oci očigledno "pune pluća" na nekim drugim livadama i šumama, jer da dolaze na Trim stazu vjerojatno ne bi izgledala kao izgleda. Očigledno je da ovaj dio grada rijetko obilaze u kasnim satima i policijske patrole, jer bi se sigurno našlo "nešto materijala" i za njih.

A šlag na kraju je saznanje do kojeg smo došli, a to je da Gradska uprava u svom planu čiščenja grada, koje vrši poduzeće Parkovi, za ovu godinu uopće nije predvidjela čišćenje Trim staze, pa samim tim niti komunalci (pošto im se neplaća) ne zalaze u nju, što znači da se zadugo neće očistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislite da netko napravi kuću, a uopće je ne čisti. Nemožete zamisliti? Nažalost i ne morate samo posjetite mostarsku Trim stazu.

                  Kako slučajnom prolazniku objasniti za koji sport su Gradski oci predvidjeli ovo igrališe?

 

                  Pozitivan lik. Skupljač boca "odradio" više posla nego Grad i komunalno poduzeće zajedno

 

hercegovina.info

Vezani članci