BEST Mostar obilježio osmu godinu postojanja

Vidi originalni članak

Već osam godina mostarski studenti kroz prijateljstvo, zabavu, fleksibilnost, učenje i napredak nižu uspjehe i razvijaju svoje profesionalne vještine. Za 2020. godinu planirana  su tri događaja: inženjersko natjecanje – EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesec prosinac vrijednim studentima iz Mostara će ostati upamćen zbog obilježavanja osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar.

Smatraju kako je najbolji način proslave godišnjice unaprijeđivanje znanja i sposobnosti te su tim povodom uz certificirane trenere unaprijedili svoje znanje i sposobnosti na Vikend seminaru.

Imali su priliku slušati treninge među kojima su ‘’feedback’’, ‘’effective meetings’’, ‘’interaction design’’ i ‘’knowledge transfer’’. S obzirom da su organizacija koja nastoji proširiti svoje vidike i steći nova poznanstva na  Vikend seminaru sudjelovali su i članovi iste organizacije iz susjednih zemalja.

Ovo je samo jedan od  uspješno organizovanih događaja koje je BEST Mostar realizirao u 2019. godini. Osim Vikend seminara, BEST je organizovao i inžinjersko natjecanje - EBEC, akademski seminar Web Dev Redemption i informativnu brošuru „Brucoški vodič.“

Kroz svoje osmogodišnje postojanje, BEST Mostar je okupio više od 250 lokalnih studenata, a važno je istaknuti da su neki od njih osnivači ili uposlenici vodećih tvrtki u BiH. Uspješno je organizovano niz događaja među kojima su Dani inženjera - EBEC, Kongres mladih lidera, radionice pisanja motivacionih pisama, te  akademske seminare iz oblasti informacionih tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće je zaustaviti entuzijazam ovih studenata koji uvijek žele više od svog obrazovanja i shodno tome poručuju da će naredna godina biti uspješnija od prethodnih te se nadaju većem odazivu studenata i saradnika. 

Trenutno su  u fazi priprema tri događaja planirana za 2020. godinu, a to su inženjersko takmičenje EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Naime, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology). Ova organizacija je odličan pokazatelj šta studenti mogu da urade, pokažu svoju inicijativu i budu ustrajni u svojim ciljevima, a njeni članovi su studenti koji izvan formalnog obrazovanja nastoje uraditi nešto više za svoje kolege, Univerzitet i Mostar.

Misija BEST-a je pomaganje studentima da se prihvati međunarodni način razmišljanja i postigne bolje razumijevanje različitih kultura, te razvijanje sposobnosti za rad i mogućnosti za osobni razvoj studenata.  

Ukoliko ste zainteresovani za učlanjenje kontaktirajte nas putem maila mostar@best.eu.org ili društvenih mreža.

 

Vezani članci