MILANOVIĆ U ČITLUKU "Možda je nekima u Hrvatskoj neugodno i stide se, ali ja sam ovdje da vam poručim da smo ponosni na vas"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u Čitluku. Razlog njegova dolaska odlikovanje Postrojbe za posebne namjene „Gavran 2“ povodom njezine 29. obljetnice, za osobite zasluge pripadnika ove postrojbe u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečani program započeo je svetom misom zahvalnicom u crkvi Krista Kralja u Čitluku, nakon čega je kod Spomen obilježja odana počast poginulim braniteljima. Počast su odala brojna izaslanstva predvođena onim na čijem je čelu bio Zoran Milanović.

Milanović u Čitluku

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zajednički mimohod je krenuo do 'Hotela Brotnjo' gdje je održan završni dio proslave, te uručivanje odlikovanja.

Milanović u Čitluku

Hrvatski predsjednik Milanović uručio je tako Peri Barbariću Pepiju, zapovjedniku PPN “Gavran 2”, odličje Red hrvatskog trolista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim nešto što smatram dugom časti prema hrvatskim braniteljima i borcima za slobodu BiH, ali i Hrvatske, jer mi smo jedno. Jedno u dvije države. Možda je nekim ljudima u Hrvatskoj neugodno zbog toga, možda se stide, ali ja sam ovdje da vam poručim da smo na vas ponosni i da smo vam zahvalni za ono što ste dali Hrvatskoj. Vaš doprinos nikada neće biti zaboravljen. Vaša postrojba je sudjelovala u praktično posljednjoj operaciji teškog i slavnog rata, Južnom potezu. Najviše smo si pomagali sami i najviše ste postigli sami. Zato čovjek treba biti zahvalan u životu", rekao je Milanović.

Milanović u Čitluku

Milanović se osvrnuo i na formiranje vlasti i poručio da predstavnici hrvatskog naroda sami biraju s kim će i kako će.

"Izbori su gotovi, završili su. Predstavnici hrvatskog naroda sada će sami odlučiti s kim će i kako će. Po meni posao hrvatske izvršne vlasti tu zastaje jer ovo je vaša kuća. Naš zadatak kao hrvatskog vodstva iz matične države je da vi iz materijala koji ste izborili na demokratskim izborima, iz ovog sukna – tkanja, možete tkati. Naš posao je da imate od čega. Na pola posla ste. Moramo postići da nas se poštuje kao državu jer nemamo nikakve komplekse i nikakvu krivnju. Dragi prijatelji dragi Hercegovci, još jednom vam želim sreću, zdravlja, ugodne blagdane, Božić prije svega. Želim da se ovdje zadržite i ostanete to što jeste, a to je ponosan i neiskorjenjiv narod, jer korijen je ovdje dubok i zdrav. Bez obzira na vašu i našu brojnost, mi ostajemo, mi ne nestajemo. Ovdje smo i želimo normalan suživot sa svojim susjedima, partnerima…", poručio je na kraju obraćanja Milanović

U obraćanju se predsjednik Milanović osvrnuo i na himnu Bosne i Hercegovine koja je na skupu izvedena prije hrvatske himne kazavši kako taj redoslijed izvođenja himni pokazuje dobru volju, vjeru, dobro raspoloženje i dobre namjere hrvatskog naroda u BiH.

Vezani članci