Meteorolog koji je predvidio velike poplave prognozira kakvo nas vrijeme očekuje ove zime i proljeća

Vidi originalni članak
...i strašne poplave, za "24 sata" je otkrio kakva nas zima očekuje. Prema njegovim predviđanjima, u siječnju i veljači možemo očekivati sve, samo ne stabilno vrijeme. Ipak, za sada nema potrebe za strahom.

Kraj prošle godine donio nam je gotovo proljetne temperature, a početak siječnja donosi debeli minus, snijeg i ledene kiše. Kovačića kaže da će se ovaj vremenski rolerkoster nastaviti i narednih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitav siječanj će biti prilično promjenljiv, pa je zato prilično teško procijeniti kakvo će vrijeme točno biti. Ipak, ono što možemo očekivati jeste relativno toplije vrijeme poslije Božića, a zatim će sredinom siječnja doći do zahlađenja od nekoliko dana. Poslije toga slijedi nekoliko toplijih dana, a ozbiljno zahlađenje stiže nam iza 20. siječnja", ističe meteorolog.

Povremeno će biti i dosta toplijih valova, te će se temperature nekad kretati i do 10 stupnjeva u plusu. Takvo vrijeme će biti krajem siječnja, dok početkom veljače ponovo stiže hladniji zrak sa snijegom i ledom. To će ujedno biti i najduži ledeni val koji će trajati 10-ak dana.

"Konačna stabilizacija vremena može se očekivati iza 10. veljače, iako će i u drugom mjesecu biti dva hladnija vala. Za sada je jako teško dati dugoročnu prognozu, mada u ožujku možemo očekivati dosta padalina. Travanj i svibanj bi trebali biti relativno suhi", objašnjava Kovačević, dodajući da je promjenljivo vrijeme sasvim normalno za ovo doba godine.

Vezani članci