Marin Topić: Hej drugovi jel' vam žao,rastanak se primakao

Vidi originalni članak

Babo, babo umalo sam dobio peticu. Kako sine umalo?, upita babo. Pa eto dobio je Ante peticu što sjedi do mene u razredu!!! Tako slično ni BiH nije ušla u Europsku uniju, a evo je blizu nje koja je od ponedjeljka  u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: Marin Topić/HERCEGOVINA.info

Sada da vidimo gdje je Hrvatska u toj uniji. Ja ne vidim neko veliko raspoloženje građana Hrvatske što ulaze u tu uniju. Pa ako hoćete i mi Hrvati iz BiH ćemo biti u toj uniji, a ja ne vidim da će se igdje praviti narodno veselje i fešta povodom toga. I na tu feštu koja se pravi u Zagrebu neće niko da dođe. Sada ne vidim u kome je problem, ili u Hrvatima ili u toj takozvanoj Europskoj uniji?

Ispade da sada Hrvatska čeka nešto gdje je bila do turskih osvajanja. Ista ta Europska unija je nametnula rat u kome  se Hrvatska morala braniti od boljševika i komunističkih agresora. I u tom ratu je takozvana unija podržala komuniste i nametnula embargo Hrvatkoj i BiH da se ne mogu braniti. Kada se Hrvatska ipak obranila onda ju je ta ista unija maltretirala punih 20 godina, i ta unija je ništa drugo nego leglo zla i smrt kršćanske civilizacije. Sada još neki galame Danke Deutschland, to valjda za nagradu što nas je ta Nemačka prva priznala, a onda zauzvrat uzela Hrvatski telekom. Mi smo odmah morali dati Telekom Nemcima koji nas eto puno vole. I sada je Hrvatski telekom u tuđim rukama, a od njegove dobiti se mogla još jedna Hrvatska napraviti.

Zar netko misli da nam je Njemačka nešto dobro napravila u povijesti? U dva svjetska rata Hrvati su samo ginuli za njih. U prvom izginuli na Soči i Italiji , a u drugom na Stanjingradu i Rusiji zbog te neke Njemačke. Nije mi jasno koja budala nas uči da nam je Njemačka prijatelj? Njemačka nije prijatelj sebi, a kako bi onda bila nama? I sada se mi o jadu zabavili hoće li neka Merkel doći ili neće u Hrvatsku? Tito je rekao NE Stanjinu 1948, a njegov učenik Milanović evo Njemačkoj 2013. I pitam se što bi to Njemačka sudila građanima Hrvatske? Još kada bi imao odlučnosti reći NE privatizaciji i pljački narodnih dobara. On se deklarira javno kao komunista, a predsjednik niti jedne Hravtske stranke bilo u Hrvatskoj ili u BiH ne može biti ako nije godinama bio u komunističkoj partiji. Da se razumijemo u Hrvatskoj su na vlasti komunjare. Prvo su bili oni iz HDZ-a, a sada su ovi iz SDP-a. Tu se ne zna tko su veći komunjare, ali su ovi Milanovićvi bar pošteniji. Oni ne daju svoje, a da je HDZ na vlasti oni bi odmah izručili  Perkovića, ali Thompsona, valjda ne bi dali svoga Josipa. I sada je u vrhu stranaka u Hrvatskoj UDBA i KOS, bili su i prije i ostali su i dan danas, samo su ovi iz SDP-a malo moderniji od kolega iz HDZ-a.

I ovo primanje u uniju na Trgu Republike u Zagrebu umjesto uz Odu radosti, koju je Beethoven gluh napisao, treba biti uz pjesmu : Ej drugovi jel' vam žao, rastanak se primakao. I komunisti iz Zagreba idu svojoj komunističkoj internacionali koju su Rusi davno potjerali iz Sovjetskog saveza i preselili je u Bruxelles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidite da se niko živ ne raduje toj uniji. Masoni iz Washingtona su uz pomoć svojih sluga iz Engleske u sve bivše zemlje Jugoslavije na vlast postavili političare koji su komunisti koji samo znaju prodavati ono što je narodno. I sve me ovo podsjeća na priču Starac i more u kojoj je starac čitav život sanjao o velikoj ribi. Kada je konačno tu ribu i ulovio bio je najradosniji na svijetu i požurio je da je pokaže svima. Dok je on vukao ribu do obale, nju su pojeli mosrki psi i na obalu je izvukao samo kostur. I To je najbolje poređenje sa hrvatskim snom. Hrvati su stoljećima sanjali svoju državu, nisu se bojali ni poginuti za nju, a kada su je konačno i dočekali nisu je očistili od ološa koji mrzi sve što je Hrvatsko. Oni su cijelu Hrvatsku očerupali i sada su je privede u neku imaginarnu Europsku uniju kao zadnju lešinu.

Mi koji smo srce Hrvatske, Hrvati iz BiH teritorijalno ostajemo u ovoj osmanlijskoj državi, mi i Majka božija Gospa Međugorska i ne bojimo se jer je Bog uz nas. Možda smo sa ovim i u prednosti jer nas više neće maltretirati ovi komunisti iz Hrvatske i neka im je daleko Lijepa naša komunistička od nas. Sva ova politika Zagreba prema Hrvatima u BiH mogla bi stati u jednu rečenicu koju sam rekao u interviju za Jutarnji list 1999. godine. Ja sam tada rekao ovako: Bolje bi bilo da smo se priključili na kanalizaciju, nego na Hrvatsku. Bar bi kanalizacijom ko govno došli do Metkovića. I za kraj ovaj ulazak u Hrvatsku u uniju će se svesti na onu starinsku: Dala bi baba 100 tisuća eura da uđe u kolo, a milion da izađe iz njega. Živi bili pa vidili...

 

Vezani članci