KARTE SU DRASTIČNO POSKUPJELE Evo koliko treba izdvojiti da bi se posjetili Zagreb, Sarajevo ili Beograd

Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Putovanje autobusom iz Hercegovine za Zagreb postaje sve skuplje, a nove cijene su izazov za brojne građane, ali i veliki broj studenata koji se obrazuje u glavnom gradu Hrvatske. Povratna karta iz npr. Mostara do Zageba košta 140 maraka.

Prema dostupnim informacijama na službenim stranicama, jednosmjerna karta do Zagreba u Globtouru iznosi 70 maraka, što su nam i potvrdili iz ovog poduzeća, a u Flixbusu je za marku niža cijena, odnosno 69 maraka. 

karte,poskupljenje cijena,autobus,Globtour,Flixbus
Putovanje u Sarajevo prijevoznikom Autoprevoz iz Mostara u jednom smjeru košta 25 maraka, dok je povratna karta 37,50 maraka. Ovaj linija prometuje redovno i svakodnevno vozi više puta prema glavnom gradu. Iz Mostara za Sarajevo može se ići u 6, 9, 12.30, 15.30, 17 i 18 sati.

karte,poskupljenje cijena,autobus,Globtour,Flixbus

Za Beograd u narednom razdoblju nema dostupnih vožnji osim već spomenutim Flixbusom. Prema podacima sa službene stranice posjet srpskoj prijestolnici iznosi 67 maraka u jednom smjeru, što je slično cijeni kao i odlasku u Zagreb.

Val poskupljenja nije mogao zaobići branšu koja direktno ovisi o gorivu koje je na rekordno visokim cijenama tjednima, a mnogi građani prisjetit će se kako se moglo, ne tako davno i prije korone, ratova i inflacija u Zagreb i nazad iz Zagreba moglo doći za manje od 50 maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci