Raguž kandidat za člana Predsjedništva, Jurišić nositelj liste za Parlament BiH?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prema informacijama iz dobro obaviještenih izvora, čini se kako će zajednički kandidat dviju stranaka ipak biti iz HDZ-a 1990. i to najvjerojatnije zamjenik predsjednika ove stranke Martin Raguž, piše mostarski Dnevni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prethodnih dana HSP najavljivao kako bi u pregovore s "Devedesetkom" mogao predložiti počasnog predsjednika HSP-a RH Antu Đapića, čini se kako su šanse za takvo što ipak minimalne te će HSP ipak prepustiti HDZ-u 1990. mjesto kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva. Neimenovani sugovornik mostarskog lista iz HSP-a BiH je potvrdio kako konačna odluka o prepuštanju ove pozicije Ragužu nije donesena ni u jednoj stranci, ali da dosadašnji tijek razgovora upućuje na to.

- Radi se o neformalnim razgovorima koji su se doticali teme zajedničkog kandidata, no još uvijek nije postignut i konačan dogovor, pojasnio je izvor Dnevnog lista, istaknuvši kako će u budućem koalicijskom odnosu biti napravljena i podjela pozicija na pojedinim listama. Iako je postignut načelan dogovor o koaliciji za sve razine, predsjedništva obiju stranaka sada trebaju dati konačnu riječ, nakon čega bi se trebala znati i imena nositelja listi. No, u ovom je trenutku vrlo izvjesno da predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić bude nositelj liste za državnu razinu vlasti.

No, tek kroz konačne razgovore trebao bi se znati i način podjele listi i mandata za pojedine razine vlasti, a kao princip podjele trebalo bi u prvom redu uzeti rezultate proteklih općinskih izbora. To će, doznaje list, biti i polazna osnova kada je u pitanju snaga jedne i druge stranke. Međutim, iako još uvijek ostaje nepoznat način raspodjele ostalih mjesta na listama, kriteriji su jasni, a govore o tome da ljudi na listama ne smiju imati bilo kakvu vezu s kaznenim procesima.

Vezani članci