Mostar: Izborni proces započeo bez problema

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Zbog zagušenja telefonskih linija nemamo podatak je li i preostalih 10 posto biračkih mjesta otvoreno, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Izborne komisije Grada Mostara Halil Maksumić.

"Otvaranje birališta i početak izbora započelo je bez ikakvih problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Maksumić.

Po njegovim riječima, na području Grada Mostara otvoreno je 126 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti, a organizirana su dva mobilna tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Mostaru registrirana je 91 177 birača. Izborni proces nadgleda ispred političkih stranaka i nevladinih organizacija 1 080 promatrača.

Čapljina

Na području općine Čapljina sva birališta su otvorena u sedam sati i glasovanje je započelo bez ikakvih problema i poteškoća, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Jasna Jelčić.

Po njezinim riječima, na području općine Čapljina otvoreno je 26 redovitih birališta, jedno za glasovanje u odsutnosti te jedan mobilni tim.

U općini Čapljina registrirano je 20 820 birača. Izborni proces nadgledat će ispred političkih stranaka 209 promatrača i oko 60 promatrača ispred nevladinih udruga.

Čitluk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području općine Čitluk sva biračka mjesta su otvorena u sedam sati i glasovanje je započelo bez ikakvih problema te se dovija u najboljem redu, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Anica Nakić.

Po njezinim riječima, na području općine Čitluk otvorena su 22 redovna biračka mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti i dva mobilna tima.

Također, registrirano je 12 516 birača, kazala je Nakić.

Posušje

Na području općine Posušje sva biračka mjesta, osim biračkog mjesta u Viru su otvorena na vrijeme u sedam sati.

Izborni proces započeo je bez problema i sve protječe u najboljem redu, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Ivanka Arapović Galić.

"S otvaranjem birališta u Viru se kasnilo budući da promatrači nisu nazočili pri prvom brojanju listića pa su zatražili da se brojanje ponovi što je i učinjeno", kazala je Arapović Galić.

Po njenim riječima, na području općine Posušje otvoreno je 18 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsutnosti i jedan mobilni tim, a registrirana su 12 172 birača.

Prozor/Rama

Na području općine Prozor/Rama sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik općinskog Izbornog povjerenstva Mile Anić.

Po Anićevim riječima, izborni proces je započeo u najboljem redu i bez ikakvih problema.

Na području općine Prozor/Rama otvoreno je 30 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti i dva mobilna tima, a registriran je 10 601 birač.

Ravno

- Na području općine Ravno sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme u sedam sati, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Stana Burić.

Po njenim riječima, na području općine Ravno otvoreno je pet redovnih biračkih mjesta kojima je pridruženo i biračko mjesto za glasovanje nepotvrđenim glasačkim listićima i jedan mobilni tim.

U toj općini registrirano je 1 128 birača.

"Izborni proces je započeo bez ikakvih problema i glasači već izlaze na izbore", kazala je Burić.

Orašje

Jutros u 7 sati na području općine Orašje otvorena su sva biračka mjesta, a izbori teku bez ikakvih problema.

U toj općini 16 425 birača moći će glasovati na 23 redovna biračka mjesta, a formirana su i dva mobilna tima, kazao je za Fenu predsjednik Lokalnog izbornog povjerenstva Orašje Marijan Živković.

Široki Brijeg

Na području općine Široki Brijeg sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, jutros u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu član općinskog Izbornog povjerenstva Kristijan Zovko.

Po njegovim riječima, na području općine Široki Brijeg otvorena su 32 redovna biračka mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i jedan mobilni tim. Registrirano je 20 903 birača.

"Izbori su započeli bez problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Zovko.

Ljubuški

Na području općine Ljubuški sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, jutros u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik općinskog Izbornog povjerenstva Tomo Šimić.

Po njegovim riječima, na području općine Ljubuški otvoreno je 30 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i jedan mobilni tim. Registrirano je oko 20 230 birača.

"Izbori su započeli bez problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Šimić.

(Fena)

Vezani članci