Budimir: Ponosan sam na pravašku mladež

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Hrvatske koalicije HDZ 1990 –HSP BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i Albert Šunjić, ministar za pitanje branitelja HNŽ i kandidat na listi za Skupštinu HNŽ.

Budimir je nazočnima govorio o položaju mladih u društvenom i političkom životu, naglasivši kako HSP BiH na izbornoj listi za HNŽ ima oko 40% mladih i obrazovanih ljudi.
„HSP BiH  mladima pruža mogućnost da se formiraju u ljude s čvrstim i odlučnim stavovima. Kao nositelj liste za HNŽ i dopredsjednik Hrvatske stranke prava, iznimno sam ponosan na pravašku mladež koja je kroz svoje djelovanje dokazala upornost, entuzijazam, dobronamjernost i toleranciju svojstvenu mladim ljudima koji se kroz život formiraju s osobnom željom za stalnim učenjem i opažanjem, a ne pod čizmom nečije diktature. Mi stariji smo ovdje da bismo im pomogli, nikako da bismo od njih načinili poslušnike, obične marionete“, kazao je Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik dio govora izdvojio je i za prezentaciju gospodarskog programa HSP-a BiH za Hercegovačko – neretvansku županiju kazavši kako se mogućnost oporavka i razvoja gospodarstva nalazi u korištenju sredstava predpristupnih fondova Europske unije i obnovljivih izvora energije.

Petar Milić je kazao da je matrica djelovanja HDZ BiH sustavno uništavala hrvatski narod u Bosni i Hercegovini te da će u nastavku takvog djelovanja biti spriječeni mudrim izborom hrvatskog biračkog tijela.
„Samo HSP BiH koji je izrastao u svehrvatski pokret, okupivši oko sebe velik broj hrvatskih stranaka te koalirajući s HDZ-om 1990, može biti odgovor na katastrofalnu politiku HDZ-a“.

Milić je kazao kako „je došlo vrijeme da se kriminal i korupcija očiste iz državnih institucija i da svi oni koji su godinama pljačkali hrvatski narod završe iza rešetaka, i to na način da kaznu zaista i odsluže, a ne da ih se pusti na slobodu nakon manje od mjesec dana“, istaknuo je Milić. Albert Šunjić se skupu obratio emotivnim govorom u kojem je istaknuo kako će se uvijek boriti za vraćanje dostojanstva svakom branitelju i stradalniku domovinskog rata.

Nakon završetka izlaganja svih govornika, nazočni su govornicima postavljali pitanja. Potom je upriličeno veselo druženje uz pjesmu i ples, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSP BiH.


Vezani članci