FOTO  Borjana Krišto posjetila Majčino selo u Bijakovićima, župa Međugorje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto boravila je u utorak, 10. kolovoza 2010. godine,  u Majčinom selu u Bijakovićima, gdje je posjetila Ustanovu za odgoj i skrb djece i mladeži te razgovarala s ravnateljem fra Svetozarom Kraljevićem, kao i s djecom i njihovim odgojiteljima o problemima s kojima se svakodnevno susreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom je posjetom kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto još jednom željela skrenuti pozornost na djecu bez roditeljskog staranja i djecu čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama i naglasila važnost posjete i potpore ovoj i sličnim ustanovama kako bi i ova djeca imala dostojanstveno djetinjstvo. Također, poklonila im je prigodne darove što je posebice obradovalo one najmlađe i obećala im da će ih uskoro ponovno posjetiti sa svojim suradnicima.

Borjana Krišto,HDZ BiH,izbori 2010,Međugorje

Ravnatelj fra Svetozar Kraljević zahvalio se predsjednici Krišto na posjetu i zanimanju za ovu Ustanovu koja je službeno započela s radom 8. rujna 1996. godine na inicijativu fra Slavka Barbarića. Kroz Majčino selo su prošle stotine djece i mladih, a danas je osnovna djelatnost socijalna zaštita u ustanovama sa smještajem, što znači ostvarivanje stalne skrbi i potpore.

Borjana Krišto,HDZ BiH,izbori 2010,Međugorje

Smještaj je organiziran po kućama kako bi se ostvarila bliskija veza među djecom i stvorio osjećaj obiteljskog života, a u sedam obiteljskih kuća zbrinuto je 50-tak djece. Ustanova surađuje s nadležnim Centrima za socijalni rad, a njezin rad nadzire Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko - neretvanske županije.

Vezani članci