Borjana Krišto neće sudjelovati na izbornom sučeljavanju u političkom magazinu "60 minuta" FTV

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... hrvatskih kandidata za člana Predsjedništva BiH, zbog toga što, kako je priopćeno iz Ureda za informiranje te stranke, "emisija '60 minuta' i njezin urednik, voditelj Bakir  Hadžiomerović nemaju uredničku ni novinarsku vjerodostojnost voditi takvu emisiju na FTV".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, emisija koja je poznata po govoru mržnje, emisija i urednik koji u svakoj emisiji već godinama tendenciozno, neobjektivno i grubo napadaju HDZ BiH ne može biti organizator ovakve predizborne emisije", smatraju u ovoj stranci.

Iz HDZ-a BiH ističu kako je Federalna TV, a napose informativni program, već dugo u funkciji jedne stranke - SDP-a.

"Ponekad se ide tako daleko da SDP iz svoje centrale uređuje informativni program. Novinari i urednici informativnog programa sudjeluju u kampanji SDP-a. Dok god na javnoj FTV postoji takva praksa, demokratskom svijetu nepoznata, HDZ BiH nažalost neće moći sudjelovati u vašim emisijama jer bi na taj načina dao kredibilitet i legitimitet užasno lošoj uređivačkoj politici na Federalnoj TV", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Također, iz te stranke pozivaju svoje članstvo i simpatizere da ne sudjeluju u televotingu političkog magazina "60 minuta", a od uredništva FTV zatraženo je da izostave Borjanu Krišto s liste za glasovanje.

izbori 2010,60 minuta

Vezani članci