IRMA BARALIJA TRAŽI OSTAVKE "Zračna luka u Mostaru služi za održavanje kadra koji ne može povećati promet"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Irma Baralija traži hitnu ostavku Uprave mostarske zračne luke jer je u studenom ove godine primio svega pet putnika što je njegov najslabiji učinak po jednom mjesecu u prethodnom desetljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promet u Zračnoj luci Mostar pada proporcionalnu rastu subvencija i broja zaposlenih. To znači da subvencije Grada, Županije i Federacije BiH idu isključivo na održavanje radnih mjesta onog kadra koji ne može povećati promet", navodi Baralija za Klix.

Ilustracije radi, se osvrnula na razdoblje od 2012. do 2020. godine kada je broj zaposlenih porastao s 44 na 58, a broj putnika pao je sa 78.205 na sramnih 1.678.

U istom razdoblju, kako ističe, subvencije su rasle s približno 250.000 KM, i to iz IPA fondova, na blizu milijun i pol KM iz proračuna Federacije, Grada i Županije.

"Krajnje je vrijeme da Uprava Zračne luke prizna vlastiti neuspjeh i podnese ostavku te da Zračnoj luci da još jednu šansu da pokuša postati glavni generator razvoja Mostara, ali i Hercegovine", poručila je Baralija.

Nezadovoljna takvim stanjem je komentarirala i činjenicu da iz mostarske zračne luke nije poletio ni zrakoplov s navijačima za Dohu kako bi jučer pratili polufinalnu utakmicu Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu iako je let bio najavljen, zbog čega su navijači iz BiH morali cestovnim prometom putovati u Hrvatsku da bi poletjeli iz Zračne luke u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrakoplov nije poletio iz Mostara, jer nismo bili spremni na ovako velik broj putnika u jednom danu, odnosno jednom mjesecu", zaključila je Baralija.

Vezani članci