ZIMA NE POPUŠTA: Snijeg će padati četiri dana bez prestanka, raste broj mrtvih od vala hladnoće u Europi

Vidi originalni članak
... u kontekstu vremenskih prilika u Hrvatskoj, sljedećeg tjedna čeka nas nekoliko uzastopnih snježnih dana, prenosi net.hr.

Val hladnoće odnosi žrtve u Europi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još šest osoba umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako su u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrle najmanje 54 osobe, većinom u Poljskoj.

"Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom posljednja 24 sata", objavio je centar u kratkom priopćenju.

Hladnoća u BiH ubila pet ljudi

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Policijske postaje Drvar na dvije lokacije pronašli su dvije preminule osobe, piše vecernji.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu dojavu policija je zaprimila oko 9:50 sati. Izlaskom na intervenciju, u stanu u Ulici Ratka Sopića u Drvaru pronašli su beživotno tijelo 91-godišnjeg Đ. T. iz Drvara.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Drvar i dežurni liječnik Doma zdravlje Drvar, koji je izvršio vanjski pregled tijela i tom prilikom utvrdio da nema tragova nasilne smrti te da je Đ. T. preminuo prirodnom smrću.

Nakon završenog očevida tijelo preminulog predano je obitelji.

Istoga dana u 16 sati djelatnici Policijske postaje Drvar zaprimili su dojavu da se određeni vremenski period ne pojavljuje 78-godišnji R. Š. iz Drvara, nastanjen u Omladinskoj ulici u Drvaru. Policijski djelatnici u nezaključanom stanu pronašli su beživotno tijelo R. Š.

Dežurni liječnik utvrdio je kako na tijelu nema tragova nasilja i da je smrt nastupila prirodnim putem.

Podsjećamo, i u Banja Luci i Ribniku su uslijed smrzavanja stradala dvojica muškaraca.

Beživotno tijelo 65-godišnjeg S.P. prinađeno je 7. siječnja ispred kuće u banjalučkoj ulici Koste Vojinovića.

U Donjem Ratkovu, kod Ribnika, istog dana je ispred kuće pronađeno tijelo 71-godišnjeg starca inicijala D.S., potvrđeno je iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Zbog velike hladnoće preminuo i V.Š. (88) iz Foče.

Vezani članci