Zapalite 22 svijeće za Josipa Jovića, prvu žrtvu hrvatskog Domovinskoga rata!

Vidi originalni članak

...u znak sjećanja na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog branitelja, Junaka Domovinskoga rata, u hrvatskom oslobodilačkom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mladi Jović (Aržano kod Imotskog, 21.studenoga 1969.- Plitvice 31. ožujka 1991.), kao hrvatski redarstvenik, poginuo je od srpskog metka u Nacionalnom parku Plitvice na "Krvavi Uskrs". Ubili su ga - iz zasjede.

Bila je to akcija hrvatskih redarstvenika, specijalaca kad su tog 31. ožujka išli razbiti pobunjene srpske teroriste, koji su zauzeli Nacionalni park, istjerali domaće i strane turiste te ovaj dio Hrvatske željeli proglasiti "srpskom". Hrvatski specijalci su uspješno okončali ovu akciju u kojoj je uhićeno i devet srpskih terorista, među kojima je bio i ratni zločinac Goran Hadžić, koji je ubrzo nakon toga (kako i zašto?) pušten na slobodu te postao jedan od glavnih kolovođa srpske pobune u istočnom dijelu Hrvatske, koja je četiri godine pod nazivom "Krajina" bila pod četničkom okupacijom.

Mladi u školama na žalost veoma malo znaju o prvoj žrtvi Domovinskoga rata, pa je i naš prijedlog da u ponedjeljak, 31. ožujka, na da kad je poginuo Josip Jović barem dio jednog školskog sata posvete ovoj nevinoj hrvatskoj žrtvi, koja je dala život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu - da se ne zaboravi.


hrsvijet.net

Vezani članci