ZAGREB Plinom se otrovalo sedam državljana BiH, jedan je preminuo

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sinoć oko 23 sata na području zagrebačkog Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući u vlasništvu 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljikovim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posljedica trovanja preminuo je 57-godišnjak. Ostalih šest otrovanih muškaraca starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni su na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice.

Većina muškaraca bila je u besvjesnom stanju kada je do njih došla Hitna. Očevid kojim bi se trebale utvrditi sve okolnosti trovanja će se nastaviti danas.

U sinoćnjem priopćenju zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama stoji kako je Javna vatrogasna postrojba u subotu oko 23:45 sati primila poziv policije radi pomoći oko otvaranja stana, a za koji se pretpostavljalo da se radi o curenju plina, prenosi Index.

"Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera. Uslijed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice, a radi se o stranim državljanima", dodaje se u priopćenju.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu. Na teren su izašli Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba s tri vatrogasca i jednim vozilom, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba s četiri vozila, Gradska plinara Zagreb, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Vezani članci