BUS PREMA IMOTSKOM ‘Našli su kofer pun trave, jedan je uzeo malo i zapalio da bude siguran...‘

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što su svi mediji objavili da je u četvrtak na naplatnoj postaji Dugopolje zaustavljen autobus, koji je prometovao na relaciji Zagreb-Imotski, u kojem je pronađeno ukupno 16 kilograma i 241 gram marihuane, nije se više ništa doznalo, ni tko je glavni akter ove priče, ni kome je droga bila namijenjena, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 36-godišnjeg I.Ž. iz Imotskoga, za kojeg se sumnja da je 9. srpnja, oko 16.50, na autobusnom kolodvoru u Zagrebu donio tu marihuanu u crnom kovčegu marke "Samsonite" te ga predao vozaču autobusa, kojemu je platio za uslugu prijevoza do Imotskog kao nesuđenog odredišta.

Marihuana je bila uredno upakirana u petnaest PVC vreća, a ni jedno pakiranje nije bilo lakše od kilograma. Ipak, ovoj pošiljci nije bilo suđeno da dođe u Imotski: već su na kolodvoru u Zagrebu nadzorne kamere snimile Žderu s kovčegom, pa nakon svega nije ni mogao vrdati pred policijskim istražiteljima.

Priznao je da je posao preuzeo zato što je nezaposlen i bez primanja te da je za transport marihuane trebao dobiti četiri do pet tisuća kuna. Nije, međutim, rekao od koga i čija je zapravo marihuana. Rekao je tek da je znao da je u kovčegu marihuana, ali da nije znao koliko ima kilograma.

Marihuanu je na kolodvoru u Imotskom trebala čekati njegova sestra, a on je svojim vozilom iz Zagreba krenuo za autobusom odmah nakon polaska u 17 sati iz Zagreba.

Oko 21.30 na naplatnoj postaji Dugopolje autobus su zaustavili carinski i policijski službenici, a za to je vrijeme Ždero uzalud čekao autobus u Imotskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač autobusa je organima reda rekao od koga je dobio kovčeg na kolodvoru i kako se zove osoba koja mu je rekla da ga preda u Imotskom njegovoj sestri te se klupko brzo razmotalo uhićenjem I.Ž., kojemu je nakon saslušanja određen istražni zatvor.

Cijelu akciju zapljene gledalo je dvadesetak putnika, a čini se da su carinici znali koga i što čekaju jer je jedan od njih upitao vozača autobusa je li netko slao nešto iz Zagreba u Imotski.

- Vozač je odgovorio da jest i onda su podigli poklopac "bunkera" i izvadili jedan dosta velik crni kufer. Razrezali su ga i iz njega počeli vaditi pakete u kojima je bilo nešto. A onda je jedan od njih uzeo malo toga iz jednog od paketa u ruke, zapalio to i po mirisu zaključio da se radi o marihuani - ispričala je jedna putnica, dodajući kako su nakon tog otkrića carinici pozvali policijske inspektore te da je autobus bio zaustavljen oko dva sata prije negoli su ga pustili da krene u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci