Udruga Zavjet: Vukovar nije alat kojim ćete se igrati gradeći svoju političku karijeru

Vidi originalni članak
Način na koji je izvršen ovaj sramotan čin upučuje na nepoštivanje volje hrvatskog naroda koji je krvlju i velikim žrtvama dobio svoju državu i predstavlja odraz političke i svake druge nedosljednosti i samovolje aktualne Vlade na čelu sa bahatim premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom-poslušnikom Arsenom Baukom uz punu operativnu podršku moralne "nule" Željka Sabe, gradonačelnika Vukovara.

Vjerovali smo kako će među vladajućima prevladati razum i kako će prepoznati neprimjerenost vremenu i situaciji u svezi postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru. Mišljenja smo, kako Vukovar nije i nikada ne smije biti mjesto za "treniranje strpljenja" hrvatskog naroda, a posebno hrvatskih branitelja, i u njemu nema mjesta bilo kakvim drugim pismima osim latiničnom pismu na hrvatskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SAD-u nema tabli na engleskom i španjolskom, iako je Amerika puna hispanoamerikanaca. u Njemačkoj nema tabli na njemačkom i turskom, iako je puna turaka. U Francuskoj nema tabli na francuskom i arapskom, iako veliki broj francuza ima arapske korijene. Svaka država svugdje u svijetu ima službeni jezik kojim govori svaki njen građanin. U Hrvatskoj je to hrvatski jezik i niti jedan drugi!

Podsjećamo i na svojevremenu izjavu Milanovićevog poslušnika Bauka koji je izjavio kako će dvojezične table biti postavljene uz proslavu nazvavši taj dan "danom demokracije". Međutim, iste su postavljene kukavički, iz zasjede, po mraku, u ranim jutarnjim satima, kao da se radi o diverziji i podmetanja neprijatelju. Nažalost, ova vlast se tako i postavlja prema hrvatskom narodu - neprijateljski. Jer kako drugačije nazvati postavljanje tabli protiv volje građana i to na način svojstven podzemlju.
Protivljenje čiriličnim tablama ne mogu shvatiti oni koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu, oni koji nisu osjetili strahote koje je proživio hrvatski čovjek i hrvatski branitelj ili oni koji su u vrijeme ratnih zbivanja u Vukovaru tek kretali u školske klupe kao i današnji prvašići.

Hrvatsku su oslobodili njeni branitelji koji su znali ugasiti SAO Krajinu i osloboditi grad na koji je palo preko 6,5 milijuna granata i ubijeno 4.000 ljudi (od čega 68 djece). Mi, branitelji Domivinskog rata, smo bili i ostati ćemo branitelji integriteta Republike Hrvatske, zaštitnici digniteta Domovinskog rata i nećemo dopustiti da je sva krv prolivena uzalud.

Nažalost, ovakvim potezima Vlada pokušava skrenuti pozornost sa DBP-a koji je već sedmo tromjesečje u stalnom padu, da broj nezaposlenih raste, a investicije u gospodarstvo su gotovo zanemarive. Ta ista nesposobna Vlada unatoč činjenici da popisi stanovništva provjerom na terenu i dan - danas ne odgovaraju stvarnom stanju i da grad Vukovar, najveći stradalnik Domovinskog rata još uvijek nema poseban status koji neupitno zaslužuje, postavlja dvojezične table dok još nisu zacijelile rane Vukovarskih branitelja.

Ovim putem poručujemo aktualnoj vlasti i svim njenim poslušnicima da Vukovar nije alat kojim će se igrati gradeći svoju političku karijeru. Njihova noga nije dostojna kročiti gradom herojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju priopćenja, ponavljamo svoju punu potporu Stožeru za Vukovar kao vjerodostojnom aktivistu u obrani digniteta Domovinskog rata te posebno branitelja hrvatskog grada heroja - Vukovara.
Vodstvo i članovi Stožera za Vukovar pokazali su svoje srce, junaštvo i ljubav za Domovinu tijekom ratnih zbivanja. Pokazali su se kao neustrašivi ratnici tijekom Domovinskog rata, a sada ne dopuštaju da se lokalni moćnici zajedno sa onima na državnoj razini poigravaju sa onim što je krvlju i žrtvama stečeno tijekom Domovinskog rata.

Vezani članci