U Paravinjinom kamionu pronađena krv Antonije Bilić

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Karamarko je rekao da je Paravinjin iskaz u velikoj mjeri vjerodostojan, što potvrđuje i činjenica da je analiza tragova krvi, koji su pronađeni u kabini njegovog kamiona, pokazala da je riječ o nestaloj djevojci.

On je dodao da policija postupa kao da traga za živom osobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potrazi za Antonijom Bilić isušuje se i Brljansko jezero. U policiji pretpostavljaju da će tek sutra moći dovesti pse tragače radi detaljnog pretraživanja za sada nedostupnih špilja i rukavaca.

"Mi moramo biti sigurni da u ovom jezeru nema ništa i kada bude prazno pretražićemo teren sa psima, osposobljenim za potragu utopljenika. Ako psi i specijalci ne nađu ništa potraga ide dalje", rekao je načelnik sektora Uprave kriminalističke policije Predrag Brkopat.

Ona je napomenuo da će policija, u slučaju da ne pronađe tijelo Antonije Bilić, uzeti u obzir opciju da se riječ o eventualnoj trgovini organim.

Za Antonijom Bilić traga 200-tinjak ljudi. Među njima je 30 ronilaca, 150 policajaca i 30-tak pripadnika Gorske službe spašavanja.

Odlučeno je i da se još jednom detaljeno pročešlja područje oko obiteljske kuće Dragana Paravinje u Bilišanima kod Obrovca, a posebna pažnja biće usmjerena na dio oko akumulacijskog jezera Zrmanja i jezera Muškovac kod Obrovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretraživaće se i tok rijeke Krke, zatim dionica puta od Kaštel Žegarski preko Bogatnika do mjesta Bilišani, zatim skretanje za zaseok Paravinje i područje oko tog mjesta, javili su hrvatski mediji.

Obitelj Antonije Bilić, za kojom policija traga već mjesec dana, objavila je na "Facebooku" poruke na desetak jezika u kojima se navode osnovne informacije o djevojci.

Antonija Bilić (17) nestala je 7. lipnja dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja, koji je nakon uhićenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku. Paravinja se nalazi u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Srna

Vezani članci