TROJE MRTVIH I 11 OZLIJEĐENIH Policija se oglasila sa detaljima teške željezničke nesreće u Hrvatskoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je rezultate očevida i kriminalističkih istraživanja teške željezničke nesreće kod Rajića i napomenula da se kriminalističko istraživanje nastavlja, objavila je Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz za sada nepotvrđenih razloga putnički vlak je naletio na zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen zbog mogućeg kvara, u petak, 9. rujna, oko 21:30 sati, na području Novske u blizini mjesta Rajić.

U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, starosti 17, 52 i 60 godina, dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše.

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac. Među putnicima u putničkom vlaku nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna nezakonito ušli u Hrvatsku na području Slavonskog Broda.

Nakon provedenog upravnog postupka sukladno Zakoniku o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće.

Očevidom je rukovodila županijska državna odvjetnica u Sisku uz stručnu pomoć predstavnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, stručnih osoba hrvatskih željeznica, kao i uz suradnju policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku očevida na mjestu željezničke nesreće od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog vlaka na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažiranja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja očevida, ali i osiguranja prohodnosti pruge, navodi se.

Vezani članci