TIJEKOM ISPITIVANJA Mladić koji je ubio gospođu u kafiću usred Rijeke pokušao skočiti kroz prozor

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

"Roman Brnada (36), osumnjičeni za brutalno ubojstvo 67-godišnje žene u strogom centru Rijeke u kafiću Pin, pod pratnjom policije jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci", prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motiv ubojstva koje je zgrozilo hrvatsku javnost još uvijek nije poznat. Tijekom ispitivanja ubojica je divljao te je pokušao skočiti kroz prozor. Odluka o istražnom zatvoru trebala bi biti donesena oko 13 sati.

Novi list je razgovarao s Brnadinim odvjetnikom postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem. On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade suda.

“Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo”, rekao je Šarunić.

Nakon što je ispitivanje završeno, ubojicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati nekoliko kršnih interventnih policajaca.

Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, navodi Novi list. U jednom trenutku je okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident.

Izgledalo je kao da ga tri policajca jedva uspijevaju držati i obuzdati. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi i odvesti.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru. Za vjerovati je da će i na sudu biti poduzete veće mjere osiguranja nego što je to uobičajeno.

Kako javlja Novi list, ispitivanje Brnade na sudu u Rijeci nije prošlo bez incidenata. Iz sobe u kojoj je ispitivan širila se buka. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz neslužbenih izvora Novi list doznaaj da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor. Nije se branio šutnjom  i svašta je govorio – između ostalog je iznosio i neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.

Vezani članci