Thompson: 'Za dom - spremni je dio moje pjesme, izvodim ju 24 godine'

Vidi originalni članak
...i ove godine vozio motocikl bez zaštitne kacige i jer je koncert ponovno počeo sa uzvikom "Za dom", poznati pjevač se oglasio rekavši kako u Knin tako ulazi svake godine:

- Dogovorili smo se da u Knin uđemo s beretkama koje smo nosili u ratu. Svake godine tako ulazimo u Knin, ali lani sam prvi put radi toga dobio kaznu. Platio sam je tada, a platit ću i ove godine. To je bila želja ljudi koju sam i ja prihvatio. Inače je nepisano pravilo da za defile i to pod policijskom pratnjom ne vrijede ista pravila kao i u prometu. Tako je svugdje u svijetu, ali ne i kod nas. Kod nas možda ne žele biti tolerantni - kaže Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče uzvika "Za dom - spremni" kojim počinje i Thompsonova pjesma "Bojna Čavoglave" iz 1992., Thompson kaže da dosad još nije dobio prijavu zbog njenog izvođenja:

- Pjevam je gotovo 24 godine, i sada sam je pjevao na turneji, no početak je zasmetao samo na proslavi Oluje. Ne znam zašto imputiraju da sam pozdravio ustaškim pozdravom a tek onda počeo pjevati. Pozdrav je dio pjesme koju su svi vrtjeli; i HRT i sve radijske postaje. Pjesma je dio mog repertoara, nije zabranjena, uvijek je izvodim i nemam potrebu ništa mijenjati - kaže Thompson i dodaje:

- Ako je to najveći problem ove proslave u Kninu, ako je to najveće zlo koje se dogodilo onda sam ja najsretniji čovjek na svijetu jer svatko tko je bio tamo potvrdit će da smo napravili slavlje za pamćenje.

Thompson: Mojoj djeci se sviđaju silikonski satovi

- Jako su mi se svidjeli silikonski satovi u bojama. Rado ću ih nositi ako ostane koji primjerak. Satovi se, naime, sviđaju i mojoj djeci pa su ih već međusobno podijelili. Nadam se da će mi ostaviti koji primjerak - smije se Marko Perković Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevač se rado fotografirao sa silikonskim satovima vedrih boja. Djeca im se posebno vesele jer su vodootporni pa će s njima moći skakati u more. Kaže da ih prijatelji već hvale da imaju lijepe satove. Thompsonu je svejedno koji mu model ostave.

Nisam ja od mode. Imam par odjevnih predmeta koje volim i to je to. Bit će dobro koji god primjerak dobijem - kaže Marko.

24sata.hr

Vezani članci