Talijani otkrivaju informaciju koja bi mogla razbjesniti hrvatsku javnost: Horvatinčić kupuje novi i snažniji gliser?

Vidi originalni članak
U talijanskim medijima pojavila se informacija koja bi mogla izazvati sveopći bijes hrvatske javnosti.

Naime, ugledni dnevnik 'Corriere della Sera' objavio je tekst o hrvatskom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je poznat po višestrukim slučajevima ubojstva iz nehaja za koje nikad nije, kako šira javnost smatra, propisno kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biste li vi imali povjerenja u sudstvo koje nije uspjelo sankcionirati bogatuna koji je osuđen za 31 nedjelo u prometu, optužen za smrt starije gospođe na pješačkom prijelazu i ubio još jednu pješakinju, da bi na kraju usmrtio dvoje na njihovoj jedrilici sručivši se na njih svojim gliserom?", započinje dnevnik tekst o Tomi Horvatinčiću i zatim otkriva dodatne informacije.

Naime, ne samo kako Horvatinčić nije kažnjen za svoja nedjela, već u Italiji pregovara o kupovini novog, još snažnijeg glisera, piše Corriere Della Sera.

Podsjetimo, zadarski županijski sud danas opet odlučuje o prvostupanjskoj presudi zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću. Nakon ponovljenog suđenja i ukidanja prve osuđujuće presude, Horvatinčić je listopadu prošle godine na šibenskom općinskom sudu oslobođen krivnje za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je kod Primoštena 2011. svojim plovilom usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Talijani tekst zaključuju rečenicom u kojoj iskazuju nadu kako će zadarski sud prihvatiti presudu prvostupanjskog suda kojom je Horvatinčić proglašen krivim za posljednu nesreću gliserom prilikom koje je usmrtio dvije osobe.

vijesti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci