Suze i stihovi Arsena Dedića na komemoraciji Dolores

Vidi originalni članak
Osobito emotivno govorio je Joško Ševo koji je, kako je sam rekao, prvo bio njezin profesor pa kolega i na kraju prijatelj.

- Tu sam uime Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Akademije dramske umjetnosti i kao čovjek koji te voli. Pamtit ću zauvijek gdje sam bio kada su počele stizati vijesti. Loše pa još gore. Šok, nevjerica pa tuga: gusta i ljepljiva. Nalio sam čašu crnog vina i slušao Arsena - rekao je Ševo i duboko emotivno recitirao „Djevojku iz moga kraja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Arsen je, draga, za tebe ovo pisao. Sve je tu: Šibenik, tvoje oči, boje zavičaja i ona ne da je slome. Bila si mi studentica, kolegica, prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza i nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom, draga! - zaključio je Ševo.

- Teško mi je govoriti o našoj maloj koja se zauvijek vratila. Prije 15 dana sreo sam je posljednji put, u Zagrebu. Obećala mi je kavu prvi put kada dođe u Šibenik. Na žalost, Dolores, ništa od naše kave. Možda se sretnemo među zvijezdama, gdje si se preselila - u suzama je kazao glumac Mate Gulin.

- Otišla je Dolores, osoba koja nas je svojim zaraznim osmijehom sve uveseljavala. Živjela je punim plućima. Otišla je prerano i, nažalost, njezin san da zaigra na daskama HNK u rodnom gradu nikada se nije ostvario. Zauvijek će ostati onakva kakvu je pamtimo: nasmijana, optimistična i željna svega - rekla je Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK.

vecernji.hr

Vezani članci