VIDEO  SPLITSKO STANJE UMA Kupaju se, skaču i surfaju na jakim udarima vjetra i valovima do 4 metra

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Subota je cijelom Jadranu, pa tako i Splitu donijela olujno jugo. Najjači udari vjera službeno su dosezali 109 km/h, što znači da je malo nedostajalo do orkanskih udara. Njih je pak bilo na srednjodalmatinskim otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prednje strane ciklone i prije noćašnjeg prolaska fronte pritječe nam vrlo topao zrak. Tako je u Splitu danas bilo do 25°C, na istoku grada do 27°C, no to je “ništa” u usporedbi s istočnom Slavonijom gdje je danas zabilježen najtopliji listopadski dan od početka službenih mjerenja jer su temperature zraka rasle do čak 33°C.

Split nevrijeme

U Splitu su valovi dosezali 4 metra, no to nije sputalo jednog kupača da se danas baci u more na potezu između Zvončaca i Ježinca. Sjajan prizor uhvatio je poznati splitski fotograf Darko Rom. U ovom slučaju nije posebna hrabrost okupati se u moru čija je temperatura 21°C, ali je hrabrost suočiti se s tako valovitim morem, javlja Dalmacija danas.

 

Ovako snažno jugo motiviralo je surfere koje su danas na splitskoj plaži Firule izišli na more, čak na ovako opasnim vremenskim situacijama.

Vezani članci