Slave li Hrvati danas Dan antifaštičke borbe ili dan stravičnih partizanskih zločina?

Vidi originalni članak

...protiv hrvatske države', te se postavlja pitanje Hrvatskom sabor, Vladu i pravosudnim tijelima 'kada će suditi tzv. antifašistima'.Iako Hrvatska već tradicionalno na današnji dan, 22. lipnja, slavi Dan atifašističke borbe, velik broj Hrvata obilježava i spomen na jedan od najvećih partizanskih zločina za vrijeme i nakon drugog Svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o zločinima počinjenih od strane partizana nad hrvatskim vojnim postrojbama nakon bitke kod Krašića 1943. godine i neposredno nakon Drugog svjetskog rata kada su tijela pobijenih hrvatskih vojnika bacali u jamu Jazovku na Žumberku.

Sada već tradicionalni pohod na Jazovku organizira Odbor za spomen - pohod na Jazovku koji su otkrili i zašto se pohod na jedno od najpoznatijih stratišta odvija baš na Dan antifaštističke borbe, 22. lipnja.

- Zato što hrvatski prerušenici u antifašiste i demokrate taj nadnevak podmeću za državni blagdan Republike Hrvatske, kažu iz Odbora.

Sudionici spomen-pohoda Jazovka objavili su i 'Proglas' u kojemu, uz ostalo, navode da '22. lipnja nije dan antifašističkog nego četničko-partizanskog ustanka protiv hrvatske države', te se postavlja pitanje Hrvatskom sabor, Vladu i pravosudnim tijelima 'kada će suditi tzv. antifašistima'.


Vezani članci