Preko granice sa Neumom će moći samo mačke, psi i tvorovi

Vidi originalni članak
Ne informiraju li se na vrijeme, turisti koji na jug sa sobom vode i takve kućne ljubimce, mogli bi se u Neumu iznenaditi kad ih se na nastavak puta uputi - trajektom.

Na trajekt će, dakako, morati i građani krajnjeg juga Hrvatske koji su u Zagrebu, recimo, kupili novog kućnog ljubimca, a nije ni pas ni mačka niti pitoma vretica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žive životinje preko Neuma neće moći, osim, i to najviše pet, kućnih ljubimaca. Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca do pet komada, odgovaraju iz Ministarstva poljoprivrede, definirano je Pravilnikom o zahtjevima zdravlja životinja za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca iz 2011. godine, koji kaže kako će promet kućnim ljubimcima u pratnji vlasnika biti dozvoljen kroz Neumski koridor i nadzirat će ga djelatnici Carine, piše Novi list.

Treba spomenuti kako trajekt od ove sezone k tome i poskupljuje, te bi se turistima koji planiraju na krajnji jug Hrvatske sa sobom povesti i, recimo, najdražu iguanu ili nekog glodavca, možda više isplatilo ostaviti ga na brigu nekome kod kuće, prenosi Danas.hr.

Vezani članci