Preko 10 000 ljudi na ispraćaju fra Zvjezdana Linića

Vidi originalni članak
Vjernici su se još sinoć počeli okupljati u Franjevačkoj crkvi u Samoboru kako bi preminulom fra Liniću odali počast pred lijesom. Naime, ovaj karizmatik preminuo je prošli tjedan u Zagrebu, nakon teške bolesti, u 73. godini. Vjernici su zahvalni pateru Liniću što im je pomogao u teškim trenucima, a mnoge izliječio. 'Dobili smo novog zagovornika na nebu', poručuju.

Na ispraćaj su došle i mnoge poznate osobe iz javnog života, poput Sanje Doležal, Anje Šovagović Despot, Damira Urbana, Vitomire Lončar, Marina Ivanovića Stoke, Milana Bandića i drugih. Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. ožujka 1941. godine u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Često je održavao duhovne obnove i seminare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan pametan čovjek je rekao: koliko toga čovjek troši, namjeri se na svašta, muči se i trudi da zaradi, da ima što više novca sve dok ne izgubi zdravlje, a kad izgubi zdravlje, onda potroši sve što je zaradio da bi nekako došao opet do svoga zdravlja. Zdravlje nam je važno, tu smo najosjetljiviji", isticao je Linić.

tinolovka-news.com

Vezani članci