FOTO  Planinarski pohod PUT OLUJE 2016.

Vidi originalni članak

...u spomen i slavu na Vojno-oslobodilačku akciju Oluja 95. U mjesnoj crkvi Imena Isusova služena je sveta misa i blagosov svih hodočasnika koji kreću putevima Oluje, a onda se krenulo do skloništa sveti Mihovil na nadmorskoj visini 1340. metra gdje je za sve hodočasnike spremjen doručak za sretan put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je šesto hodočašće hrvatskih planinara i branitelja koji na ovaj način odaju počast poginulim i nestalih Hrvatskim braniteljima koji su učestovali u veličanstvenoj vojnoj akciji Oluja 95. Hodočašće se sastoji od pet etapa, i hodočasnici će preći preko 150 kilometra planinama Kamešnicom i Dinarom.

Dolazak na središnju proslavu Oluje u Kninu se očekuju 5. kolovoza oko 12 sati. Ovim putem zahvaljujem se Darku Gavriću Čeći koji je pokrenuo ovo hodočašće i planinarima iz svih krajeva Lijepe naše domovine. Voditelj ovoga hodočašća je Ivan Zebić koji je ujedno i vođa puta .

Na ovome hodočašću učestuju planinari iz cijele Hrvatske, te par dragovoljaca i branitelja. Većina hodoćasnika je naša mladež i šteta je što na hodočašću nema predstavnika Udruga iz Domovonskog rata koji su učestovali u Oluji koji bi  mogli dosta toga objasniti i dočarati hodočasnicma da se ne zaboravi istina o obranbenom domovinskom ratu.

Sretno svim hodočasnicima i vidimo se u Kninu 5 kolovoza. Neka se vidi da nas ima.

Tekst i fotoby:Ivica Lozina

Vezani članci