Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Vukovar je cijela Hrvatska i Herceg Bosna

Vidi originalni članak
Dani iza nas su dani sjećanja na naš Vukovar i na našu Herceg Bosnu. Iskreno prateći medije u Hrvatskoj bilo me je malo strah kako će sve to proći u  Vukovaru, ali danas ti mogu napisati da sam sretna i ponosna nakon što je sve prošlo u najboljem redu. Vukovar je pokazao da je Hrvatska, ali Vukovar je i cijela naša Herceg Bosna.

Dragi tata dan sjećanja na Vukovar je pokazao da smo mi Hrvati složni onda kada je najporebinije, a sloga nam je itekako bila potrebna nakon svih događaja proteklih dana i mjeseci. Naši branitelji, tvoji suborci i prijatelji nisu se dali isprovocirati i dostojanstveno su odali počast Vukovaru i svima onima koji su za njega pali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj puta dragi tata neću ti pisati o provokatorima i o medijima koji su pod njihovom kontrolom. Oni su priča sami za sebe, a naš narod je to prepoznao i jednostavno ih je ignorirao. Dragi tata Vukovar smo svi mi, cijela Hrvatska i cijela naša Herceg-Bosna. Da je to tako pokazuju slike iz svih krajeva Lijepe naše i Herceg Bosne gdje su upaljene na stotine tisuća svijeća u spomen na naš Vukovar.

Dragi tata posebno su me dojmile slike iz Mostara gdje su tisuće ljudi sa svijećama u rukama hodali ulicama grada, a vrhunac svega je dolazak Ultrasa navijača Zrinjskog u Vukovarsku ulicu gdje su paljenjem svijeća i molitvom odali počast našem Vukovaru. Dragi moj tatice sva se ježim kada ti ovo pišem, i ne mogu ti opisati koliko sam impesionirana.

Eto toliko za sada dragi tata, ljubi te tvoje jedino zlato.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci