Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvati u BiH su prevareni i izdani

Vidi originalni članak

Puno toga se dogodilo od mog posljednjeg pisma, ali najvažnije je možda to što Lijepa naša iščekuje drugi krug izbora za predsjednika države. U prvom krugu gotovo izjednačeni su bili Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, dok su ostala dva kandidata ispala u prvom krugu. Dragi moj tata sukladno izborima predsjednički kandidati predstavili su svoj program biračima, a svratili su i u Herceg Bosnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam političarka, niti se želim baviti njome, ali ono što mi je upalo u oči jeste da nitko od kandidata nije podržao zasebni entitet ili neku teritorijalnu jedinicu za Hrvate u BiH. Dida zna često reći da su ovdašnji Hrvati stoljećima sanjali neovisnu Hrvatsku, a kada su je dosanjali ona ih je jednostavno ostavila na cjedilu. Može svatko pričati što hoće, ali Hrvati u BiH su prevareni i izdani. Između Hrvatske i BiH danas postoji granica, i tu su granicu jasno naglasili predsjednički kandidati u svojim kampanjama.

Dragi tata sve se svodi na priču: Snađite se i organizirajte u okviru BiH gdje ste jednakopravni. Nažalost Hrvati u BiH su sve samo ne ravnopravni, i teško je povjerovati da će ravnopravnost steći sa ovakvim političarima. Hrvati su radan narod i nisu gladni i žedni. Preživio je i nadživio ovaj narod mnoge države i državnike, ali se nikada nije odrekao svoje HRVATSKE.

Neću dragi tata više dosipati sol na tvoju i na rane tvijih suboraca koji su drugačije zamišljali i Hrvatsku i BiH, ali je Hrvatska politika u posljednje vrijeme zanemarila svoje najbolje sinove koji su živjeli, ali i umrli za slobodnu i neovisnu državu.

Moj tatice danas predsjednički kandidati spominju našeg prvog predsjednika koji nas je poveo, a zatim i doveo do samostalne i neovisne države. Treba ustati i reći Franjo Tuđman, i nikada više nećemo imati takvog predsjednika. Dragi tata svaka čast svima, ali od odlaska Franje Tuđmana mi nemamo predsjednika koji vodi računa o svim Hrvatima ma gdje oni živjeli.

Eto toliko za sada dragi moj tatice, ljubi te tvoje jedino zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HERCEGOVINA.info

Vezani članci