PAD ZRAKOPLOVA KOD DRNIŠA Pronađeno tijelo trećeg člana posade

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pronađeno je tijelo trećeg člana posade mađarskog helikoptera, objavio je MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijelo preminulog pripadnika Ratnog zrakoplovstva Mađarske pronađeno je u četvrtak 22. lipnja 2023. u popodnevnim satima. U padu helikoptera smrtno su stradala tri člana posade.

Ministarstvo obrane još jednom izražava najdublje izraze sućuti obiteljima, kolegama i prijateljima poginulih pripadnika mađarskih oružanih snaga”, objavio je MORH.

Podsjetimo, jučer se vojni helikopter srušio u kanjonu Čikole, u blizini NP Krka. Ministar obrane RH Mario Banožić u srijedu je na konferenciji za medije kazao da bi istraga uskoro trebala početi. Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera, rekao je da će se hrvatskim istražiteljima pridružiti i mađarski.

U tijeku istraga, došli mađarski istražitelji

Kada i kako će se olupina vaditi još nema informacija. Sve su službe i danas na mjestu pada mađarskog vojnog helikoptera, a o uzrocima nesreće se još uvijek ne može govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je istraga koja će pokazati kako se dogodila nesreća, a provodit će se u skladu s NATO standardima. Hrvatskim istražiteljima priključit će se i mađarski.

Helikopter zapeo za zipline?

U medijima se spominje kao moguća prepreka zipline u kanjonu, no uređaj koji prati sve parametre leta još uvijek nije pronađen, navodi HRT i dodaje da se područje pretražuje i dronovima, prenosi Index.

"Tu smo s dronovima i pretražujemo teren. Tražimo krhotine pa ćemo dojaviti MORH-u ako pronađemo još neke dijelove helikoptera. Dosta je nepristupačan teren", izjavio je Mislav Čupić iz šibenskog HGSS-a.

Mađarski helikopter Griffon koji je bio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u Zemuniku srušio se u srijedu oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom. 

Vezani članci