Otvoreno pismo udovica hrvatskih branitelja

Vidi originalni članak
„Protiv slučajne budućnosti"

Očitujući svoje poštovanje prema svim pojedinim članovima saveza MOST i čestitke na njihovu izbornom uspjehu, iz Udruge apeliraju i računaju na njihovu domoljubnu odgovornost i integritet, da imaju u svijesti temeljne vrijednosti stranaka sudionika pregovora.

- Polazeći od činjenice da su hrvatski branitelji, zajedno s hrvatskim narodom i s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, prvi put u povijesti, Hrvatskoj i hrvatskom narodu, donijeli iskustvo pobjede, mi njihove udovice iskazujemo našu svijest o teškom gospodarskom i društvenom stanju u Republici Hrvatskoj - stoji u pismu.

Tim povodom iz Udruge se očituju o sadržaju i pristupu pregovora između triju političkih stranaka s najvećim brojem osvojenih mandata na posljednjim izborima u Republici Hrvatskoj: Hrvatske demokratske zajednice, Socijal demokratske partije i Saveza lista MOST.

Očitovanje prenosimo u cijelosti:

1. Prateći pregovore, pokazalo se da ovdje nije riječ o pregovorima nego o nepodnošljivim i neprihvatljivim ucjenama, nasilništvu nad vrijednostima i načelima i stavljanju sudionika pregovora pred svršen čin. Neprihvatljiva je namjera i pokušaj da se Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju želi prisiliti u neprirodnu, nepovijesnu, pogubnu, uvredljivu i nepotrebnu koaliciju sa SDP-om.

2. Neprihvatljivo je da se Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju kao relativnog pobjednika izbora, u postupku pregovora izjednačava s SDP i koalicijom Hrvatska raste. U toj drskoj podvali i laži o rastu ništa ne raste osim javnog duga, broja nezaposlenih, broja iseljenih, broja zatvorenih firma, nesigurnost i straha ljudi, drskosti prvog čovjeka Vlade i njegovih suradnika, broja poniženih, siromašnih...

3. Neprihvatljivo je da se Hrvatsku demokratsku zajednicu, stranku koja je utemeljila hrvatsku državu i vodila hrvatske branitelje i hrvatski narod u krvavom osloboditeljskom Domovinskom ratu, prisiljava u nasilnički, štetni i unaprijed na neuspjeh osuđeni odnos sa strankom i koalicijom koja omalovažava, terorizira i ponižava hrvatske branitelje.

4. Neprihvatljivo je čovjeka koji drsko, sebe i svoju koaliciju, predstavlja kao domoljubnu, koji afirmira pokojnog predsjednika dr. Franju Tuđmana rugajući se time otvoreno svim iskrenim domoljubima u vrijeme izbora, prihvatiti kao vjerodostojnog pregovarača i sudionika u još jednom mandatu.

5. Neprihvatljivo je čovjeka koji kao premijer svoju državu, čiju Vladu vodi, naziva slučajnom državom, a Domovinski rat građanskim, uključiti kao sudionika među najodgovornije dužnosničke osobe u državi.

6. Neprihvatljivo je uključiti čovjeka koji prijekim nametanjem uvodi ćirilicu u grad heroj Vukovar, čovjeka koji je javno rekao da mu branitelji smrde. A to su oni branitelji koji su obranili suverenu i demokratsku Hrvatsku i položili svoje živote za nju i njemu omogućili da bude njezin demokratski izabran premijer!

7. Neprihvatljiv je čovjek koji je rekao da Hrvatskoj ne treba Ustavni sud; čovjeka koji je rekao da njemu izbori ništa ne znače i da i nije glasovao do svoje 33. godine...

8. Neprihvatljiv je čovjek koji se ruga Crkvi zajedno sa svojim ministrima, a njegov ministar „bez branitelja" uspoređuje prvog čovjeka Crkve u Hrvatskoj s velikosrpskim hegemonom Miloševićem.

9. Neprihvatljiv je čovjek koji je izveo agresivni, nedomoljubni i sramotni udar hrvatske policije na hrvatske branitelje invalide Domovinskog rata na povijesnom Markovu trgu, načinom i žestinom nikada zabilježenom u višestoljetnoj povijesti Hrvatskog sabora ni u vrijeme najgorih tuđinskih uključujući dva jugoslavenska režima 20. Stoljeća.

10. Neprihvatljivo je i nedopustivo da se čelnog čovjeka Domoljubne koalicije i Hrvatske demokratske zajednice, izjednačava s aktualnim premijerom i čelnim čovjekom koalicije Hrvatska raste, prikazujući ih kao jednako neprihvatljive sugovornike i lidere. Nakon svih podvala i krivotvorina mandata aktualne Vlade, ova podvala je prozirna, zlonamjerna i nama svjesnim ljudima krajnje neprihvatljiva.

- Uz svijest nas udovica poginulih hrvatskih branitelja da su ova vremena presudna i povijesna, očitujemo još jedanput naše povjerenje i poštovanje sudionicima pregovora da budu na visini vremena i te povijesti. Da i sami zasluže, za sebe i svoju djecu, ući u njezino pamćenje - zaključuju iz Udruge u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

laudato.hr

Vezani članci