FOTO  Nacionalni park Krka: Mjesto koje morate doživjeti

Vidi originalni članak
Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 109 kvadratnih kilometara, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.

Ekipa našeg portala posjetila je danas Nacionalni park i uvjerila se u svu njegovu čarobnost. Nakon nekoliko sati šetnje po ovom biseru priridnih ljepota shvatili smo da se ovo mjesto ne može opisati riječima, nego se jednostavno mora doživjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji blagdan 1 svibnja park je sigurno najposjećenije mjesto u regiji, tako da na našu žalost nismo uspjeli obići sve prirodne ljepote koje nudi, ali i ono što smo uspjeli vidjeti zaista nas je fasciniralo. Našim čitateljima toplo preporučamo posjet Nacionalnom parku  i kako bi se uvjerili u istinost naših riječi.

Sve fotografije u GALERIJI

Sve o NP Krka na SLUŽBENOJ STRANICI

HERCEGOVINA.info

Vezani članci