Kotromanović Vučiću: 'Oluja spriječila pokolj veći od Srebrenice'

Vidi originalni članak

Srbija i Republika Srpska, kažu, tuguju zbog najvećeg zločina etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata na teritoriju moderne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštar odgovor iz Hrvatske odmah je stigao.

Ministar Ante Kotromanović poručio im je - da je Oluja bila legitimna akcija, koja je spriječila još jedan pokolj, koji bi bio mnogo veći od onog u Srebrenici. 'Komentari osobe koja je '90-ih s puškom u ruci poticala sve ono najgore i pozivala na ubojstva i mržnju nisu nimalo vjerodostojni', priopćio je rekao je Kotromanović. Dodao je kako Vučić iznova balansira krivnju i izjednačava žrtvu i agresora, dok mjesta poput Vukovara i Srebrenice najbolje govore tko je bio žrtva. Naglasio je da sitne diplomatske igre ne mogu iskriviti povijesne činjenice da se rat vodio u Hrvatskoj i BiH i pozvao Srbiju da slijedi primjer Hrvatske koja ne promiče mržnju i ne opravdava ono što je bilo loše.
Na Vučićevu izjavu reagirala je i ministrica vanjski poslova Vesna Pusić. Hrvatska, kaže, slavi oslobađanje svog teritorija koji je okupirala paravojska i bivša JNA koja se pretvorila u vojsku Slobodana Miloševića. 'Hrvatska ne slavi ničije stradanje. Slavi oslobođenje same sebe od tuđe okupacije. U tome očekujemo ne samo razumijevanje nego i podršku svake normalne politike', kazala je Pusić

Vezani članci