KORONAVIRUS U ZAGREBU? Dvoje ljudi zadržano u bolnici

24sata.hr
Vidi originalni članak

Dvoje muškaraca danas su zadržani u zagrebačkoj zaraznoj bolnici Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je ove informacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan hrvatski građanin koji je mjeseca dana bio u Kini i koji je tamo bio nešto bolestan i febrilan donio je ondje terapiju i stanje se bilo navodno popravilo. S obzirom na to da je po povratku u Hrvatsku počeo kašljati i bio subfebrilan odmah je primljen u zagrebačku zaraznu bolnicu Dr. Fran Mihaljević gdje ga pregledavaju infektolozi te će ga po postupku staviti u izolaciju dok se ne provjeri da li je zaražen korona virusom", kaže ministar Beroš te nastavlja:

"Drugi slučaj je mladi državljanin Kine koji živi u Zagrebu no bio je kod majke u Belgiji, a majka je pak bila u Kini. Po povratku u Zagreb iz Belgije počeo je kašljati pa je također primljen u zaraznu bolnicu na pretrage. Majka inače nema nikakve simptome."

Prema dosadašnjim informacijama Ministarstva vanjskih poslova nitko od Hrvata na kruzeru za sada nije zaražen – rekao je Beroš.

Vezani članci