Kiša, snijeg, bura. Vakula najavio što nas sve čeka

Vidi originalni članak

NAJVIŠA dnevna temperatura ove nedjelje, uz djelomice sunčano vrijeme te često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, u većini će mjesta biti najviša u ovome tjednu, piše Zoran Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak u početku još izraženija južina nego u nedjelju te iznadprosječno toplo jutro, uz čestu kišu, na Jadranu i područjima uz njega ponegdje i obilniju, praćenu grmljavinom, a u unutrašnjosti će ponovno padati i snijeg - već u noći u gorju, tijekom dana i u mnogim nizinama.

Povremenih će oborina biti i u nastavku tjedna, koji će u većini Hrvatske biti topliji od ovoga, pri čemu na Jadranu i dalje relativno vjetrovit - na južnom dijelu uglavnom uz jugo, a na sjevernom dijelu uz buru, koja će od utorka do četvrtka vjerojatno opet ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita.

Nedjelja - djelomice sunčano i većinom toplije nego u subotu, uz izraženiju južinu

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i djelomice sunčano. Puhat će povremeno umjeren jugoistočnjak. Jutarnja temperatura između -7 i -4 °C, a najviša dnevna od 3 do 5 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost magle. Nakon hladnog jutra, najviša dnevna temperatura između 4 i 7 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najhladnije jutro bit će u gorskim krajevima, s temperaturom između -10 i -5 °C. Bit će djelomice sunčano, i u gorju i na sjevernom Jadranu, poslijepodne uz postupan porast naoblake, a navečer i u noći mjestimice može biti kiše, u Gorskom kotaru i susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo i južni vjetar. Poslijepodnevna temperatura između 3 i 6, na Jadranu od 10 do 13 °C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomice sunčano uz jačanje juga. Jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, u unutrašnjosti od -3 do 0 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 13 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz barem djelomice sunčano vrijeme. Zapuhat će umjereno jugo koje će prema kraju dana jačati, uz umjereno valovito more.

Novi tjedan - većinom topliji od prošloga, ali uz nove oborine, na Jadranu i jugo i buru

U ponedjeljak u kopnenom području jutro osjetno toplije, uz pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. Uz zahladnjenje, kiša će i u nizinama većinom prijeći u susnježicu i snijeg. U nastavku tjedna uglavnom oblačno, uz mjestimice slab snijeg. Nakon što u ponedjeljak zahladi, temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na Jadranu će u ponedjeljak, uz promjenljivu naoblaku, kiša mjestimice biti i obilnija, a povremene kiše, uglavnom u manjim količinama, bit će i u nastavku tjedna. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U srijedu će ponovno na većem dijelu Jadrana biti juga, u četvrtak bure i sjeverozapadnjaka, a u petak vjerojatno opet juga. Jutarnja temperatura u manjem padu, a najviša dnevna bez znatnije promjene.

Vezani članci