Kći hrvatske predsjednice među najboljima na svijetu: Katarina Kitarović postaje studentica Harvarda

Vidi originalni članak
Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni je nova studentica Harvarda. U generaciji s Katarinom Kitarović je i kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže, Eva.

Kako doznaje RTL, Katarina Kitarović, primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, a S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 18-godišnju Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu predsjednice. Bila je to njena želja ali i njenih roditelja, no nije prošlo neopaženo da je Katarina Kitarović postizala vrhunske rezultate kao klizačica. "Ona je privatna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice. Ona će dobiti najbolje moguće obrazovanje", doznaje se iz izvora iz Pantovčaka.

A zašto i bi - jer osim što je vrhunska sportašica, Katarina, učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) svojim je učeničkim uspjesima daleko nadmašila svoje vršnjake - ima izvrsne ocjene, a pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

18-godišnjoj Katarini ponuđene su stipendije na svim sveučilištima, a nakon studija planira se vratiti u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.


Na Harvard ide i Eva Goluža

Na Harvard ide i kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže koji je za RTL rekao kako je itekako ponosan na njezin uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam ponosan. Ne samo na svoju kćer već i na sve učitelje i profesore koji su sudjelovali u njenom obrazovanju. Posebnu zahvalnost osjećam prema ravnateljici i profesorima gimnazije 'Benedikt Kotruljević' koji su prepoznali njen potencijal i omogućili joj da ga u potpunosti razvije", kazao je Goluža.

vijesti.hr