'Jadranka' je u potrazi za čak 600 sezonskih radnika

Vidi originalni članak
Netom nakon što su se sezonci vratili s ovogodišnje turističke sezone, a neki su kući stigli tek skrajem listopada, poslodavci s mora već su u potrazi za radnom snagom za novu sezonu 2018.. No, ne ide im sve po planu, javlja Glas Slavonije.

Tako je lošinjska grupa Jadranka u Đakovu pozvala u srijedu zainteresirane na razgovor i prijavu u Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Jadranka je u potrazi za čak 600 sezonskih radnika - traži konobare, barmene, kuhare, pomoćno osoblje u kuhinji, sobarice, čistačice, spa terapeute, recepcionare, radnike u hortikulturi, prodavače, slastičare, pekare, skladišno-transportne radnike i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pozivu se odazvalo tek 50-ak nezaposlenih, mahom mlađih, i to žena. A nekada se u prostor gdje su pozvani sezonci nije moglo ući - gužva je bila i unutra i ispred 'biroa'. No, očito, ta su vremena prošla, a odaziv u Đakovu potvrđuje deficit sezonaca. Razlog je njihov radni egzodus u inozemstvo.

Direktor grupe Jadranka Jadranko Dumenčić i sam priznaje da sezonaca nema, no da je ove godine ipak nešto bolja situacija nego prethodne. Nada se da će u ovom obilasku Slavonije 'riješiti' bar 200 sezonaca. Radnike će privući istinom o poovanju, kako poštuje ugovore što se tiče plaća i drugih radnih prava, smještaja, prehrane i dr.

Vezani članci