IPAK BIJELI BOŽIĆ? Zoran Vakula najavljuje što nas čeka

Vidi originalni članak
Iako će ujutro biti maglovito, poslijepodne se očekuju duža sunčana razdoblja. Na Jadranu će se najdulje uživati u suncu, ali i u višim temperaturama od uobičajenih za prosinac. Tako, primjerice, u srednjoj Dalmaciji će se temperature penjati do čak 13 stupnjeva.

Vikend sunčan i snježan ali samo u gorju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i bude vjetra danas, bit će slab, a očekuje se samo u gorju gdje bi trebao puhti sjeveroistočnjak. Na Jadranu će se tek povremeno javljati umjerena bura, posebice podno Velebita gdje su ipak mogući i olujni udari.

U Zagrebu će prevladavati oblačno, uz već uobičajenu jutarnju maglu. Poslijedne je moguće sunce, a vjetra ne bi trebalo biti. Temperature ne bi trebale padati ispod nule, čak ni navečer, ali najviša dnevna temperatura ipak će biti pet stupnjeva.

Vikend će biti sunčan, hladan i snježan. Jutra će u gorju i nizinama obilježiti magla, temperature će ići i po nekoliko stupnjeva u minus, a predviđaju se i oborine poput susnježice. Unatoč višim temperaturama na Jadranu, zbog bure vjerojatno neće biti tako toplo.

Idući tjedan - hladno i snijeg

U vremenskoj prognozi na HRT-u Zoran Vakula najavio je zahlađenje od idućeg tjedna, a od utorka i snijeg koji je moguć i u nizinama ali u vrlo malim količinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Pripazite na poledicu i maglu

Zbog jakog vjetra na dijelovima autoceste A1 vozi se uz ograničenja, a na Jadranskoj magistrali je na pojedinim dionicama na snazi zabrana vožnje za autobusne na kat, dostavna vozila, kamp prikolice i motocikle, izvještavaju iz Hrvatskog autokluba.

Kolnici su mjestimice vlažni i sklisku u unutrašnjosti te u Istri, a tijekom jutra je moguća i poledica. Zbog magle je smanjena vidljivost u Zagrebu, a a HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

index.hr

Vezani članci