I danas incident na zrakoplovu Dash 8 - Q400 Croatia Airlinesa

Vidi originalni članak
...odnosno do problema sa startanjem motora, izjavio je za Hinu glasnogovornik CA Davor Janušić.

Zrakoplov je preventivno povučen iz prometa i aviomehaničari CA su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ. Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobusni prijevoz iz Beograda za Zagreb, a putnici će večeras oko 22 sata biti prevezeni zrakoplovom iz Zagreba za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zrakoplovu CA istoga tipa - Dash 8 - Q400 je 28. rujna tijekom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sustavu motora te je bio preventivno preusmjeren u Zračnu luku Split, gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim i u tamošnju zračnu luku sletio u 20,30 sati.

Dan prije, 27. rujna, zrakoplov CA istog tipa - Dash 8 - Q400 je na redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu, no nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Na zrakoplovu je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja, no zrakoplov su pilot Zvonko Šitum i kopilot Ivan Ivanković uspješno prizemljili bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen.

Incident sa zrakoplovom Dash Croatia Airlines imao je i prošle godine na letu za Beč, tada zbog tehničkog kvara na motoru. Pilot je morao sletjeti samo s jednim motorom. U floti Croatia Airlinesa trinaest je zrakoplova - četiri Airbusa A319, tri Airbusa A320 i šest zrakoplova Dash 8-Q400. Zrakoplovi Airbus nose imena hrvatskih gradova, a zrakoplovi Q400 imena hrvatskih regija. Zrakoplove Dash 8 - Q400 proizvodi kanadski Bombardier Aerospace.

Tehnički kvarovi zrakoplova uobičajeni su u civilnom zrakoplovstvu i to na svim tipovima zrakoplova, poručuju iz CA. 'Prema službenim statistikama, zrakoplovi Croatia Airlinesa tipa Dash 8 - Q400 sigurni su i njihova se pouzdanost kreće na razini svjetskog prosjeka za taj tip zrakoplova', izjavio je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.

O promjeni flote u Croatia Airlinesu ne razmišljaju, barem ne dok ne otplate desetogodišnji leasing za ove zrakoplove. Mjesečna rata za jednog iznosi, prema pisanju medija 160.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci