HZZJZ potvrdio sumnje: stjuardesa ima ospice! Oglasili se i iz Croatia Airlinesa

Vidi originalni članak
Nakon što je službeno potvrđen prvi ovogodišnji slučaj ospica u Hrvatskoj, na liječničku obradu sa simptomima te bolesti primljena je i stjuardesa Croatia Airlinesa koja je u 40-im godinama života.

Epidemiologinja Vesna Višekruna Vučina iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrdila je ospice kod stjuardese Croatia Airlinesa. Ovo je treći slučaj ospica u Hrvatskoj ove godine dok je prošle godine bilo sedam slučajeva zaraze virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treći slučaj ospica u Hrvatskoj nije povezan sa slučajem iz dubrovačko-neretvanske županije. Ovakve su stvari uobičajene kad se epidemija javlja u Europi i mi stalno upozoravamo na to", rekla je epidemiologinja te pozvala roditelje da cijepe svoju djecu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo o slučaju zaraze stjuardese u srijedu je obavijestio aviokompaniju koja je na informacije reagirala priopćenjem.

"Vezano uz slučaj članice kabinskog osoblja zrakoplova koja je oboljela od ospica, potrebno je istaknuti da se Croatia Airlines i u ovom slučaju, a sukladno visokim standardima zaštite zaposlenih i putnika, vodi potrebnim zdravstvenim i poslovnim politikama", poručuju iz Croatia Airlinesa.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) 28. svibnja 2018. izdao je kratko priopćenje za javnost u kojem su se nalazile sve potrebne informacije vezano za pojavu ospica u Republici Hrvatskoj, a dan kasnije, 29. svibnja 2018., i drugo priopćenje u kojem se potvrđuje slučaj ospica u Dubrovniku.

Dana 30. svibnja 2018. HZJZ obavijestio je e-mailom Croatia Airlines da je zaposlenica tvrtke, inače članica kabinskog osoblja zrakoplova, primljena na liječničku obradu te da je pritom utvrđeno da je oboljela od ospica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci