DVA DANA PRIJE 88. ROĐENDANA Preminuo je Ćiro Blažević

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, ali ovaj put nije uspio pobijediti karcinom prostate. Ćiro Blažević uvijek je bio britkog jezika pa je tako otvoreno govorio i o svojoj bolesti i jasno sa svojim obožavateljima komunicirao da ne vidi mogućnost da ovu bitku dobije, ali i da je zadovoljan s onim što je postigao u životu.


Miroslav Ćiro Blažević rođen je u Travniku 10. veljače 1935. godine. Nogomet je igrao do 31. godine života za Dinamo, Lokomotivu, Sarajevo, Rijeku i Sion, a onda je postao trener. Najprije je vodio švicarske klubove, da bi 1979. preuzeo švicarsku reprezentaciju. Krajem 1980. prihvatio je poziv Dinama kojeg je u prvom mandatu doveo do naslova prvaka Jugoslavije, prvi put nakon 24 godine i često je taj uspjeh isticao kao najveći u karijeri, čak i uz osvojenu svjetsku broncu koju je uspio ostvariti kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatsku je kao izbornik vodio šest godina, a svoj je trenerski put završio 2015. godine u Zadru.

Vezani članci